ИЗКУСТВО: Селекция детски книги по темата

ИЗКУСТВО: Селекция детски книги по темата

Децата имат нужда от съпровождане в порастването. Родителската функция е именно тази на подкрепата, поставянето на границите и показването на светоглед чрез личен пример в моментите, в които се изисква реакция. Детските книги могат да бъдат личната ни пътеводна светлина в отглеждането на децата ни. Ето защо е изключително важно те да бъдат подбрани с грижа и внимание. За щастие, детската литературна сцена в България става все по-богата, а изборът от качествени детски книги – все по-голям.

Тук ще откриете грижливо подбрана селекция от детски книги, в които откриваме по различни начини темата ИЗКУСТВО. Нови детски книги се появяват на пазара всеки месец и тази страница ще бъде допълвана.

Ако имате желание самите вие да успявате все по-добре да подбирате книгите за децата си по значими критерии, слушайте подкаста, записван от фондация „Детски книги“ – „На нов ред“.


Селекция детски книги на тема изкуство


Селекциите с детски книги по различни теми са мотивирани от създаването на Активен календар „Книгозаври“ 2023 – календар, насърчаващ детското четене и прекарването на качествено семейно време. Всеки месец има свой книгозавър с характер, отговарящ на темата на месеца. За всеки месец има предвидени две предизвикателства, които децата (заедно с техните родители) могат да използват като идеи за прекарване на смислено време, отново свързано със съответната тема на месеца.

Ако все още нямате свой книгозавърски календар, не се тревожете, погрижили сме се отминалите месеци да не са загуба за вас, като страниците се изрязват по пунктир и след употребата на календара в края на 2023г. ще имате малка книжка с книгозаврите. Повече изображения и информация за календарите ще откриете тук.

Книгозаврите са вдъхновени от общността за детска литература – „Нито ден без книжки“ и нарисувани от Петя Евлогиева. Повече за тях може да научите тук.

Оставете коментар

Your email address will not be published.