Издателство Книгозавър

Начало » Издателство Книгозавър

Издателство “Книгозавър” се появи благодарение и в името на всички прекрасни хора от “Нито ден без книжки” – най-голямата общност за детска литература и насърчаване на детското четене в България. В общността използваме това обръщение (книгозавър) помежду си още от създаването ѝ пред 2019г. и се радвам, че днес измерението на тази думичка е наситено с преживяванията и смисъла, който всички ние сме влагали през годините. Така се появиха мърч продуктите за “Нито ден без книжки”, а сега и издателството.

Зад издателството стоя аз – Пирина Воденичарова – графичен дизайнер, създател и двигател на “Нито ден без книжки”, а вече и издател – най-вълнуващото от всичко, което някога съм правила. Безкрайно благодарна съм, че имам възможност ежедневно да се потапям в необятния свят на детските книги и да наричам това своя работа. Повече за мен може да научите тук. По всяка книга работя с екип от удивителни хора, експерти в различни области, за да постигнем безупречно качество, достойно за детските ръце, ум и сърце.

Издателство “Книгозавър” е естественото продължение на общността “Нито ден без книжки”. В издателството работим на първо място
за повече четящи деца и деца, на които да им бъде четено; 
за повече родители, подхождащи с мисъл към подбора на детската литература и образователни материали в дома си; 
за повече книги, издадени с кураж и трепет. Вярваме, че с портфолиото си ще дадем своя принос към културата на бъдещото поколение. Не подценяваме децата и вярваме, че с работата си помагаме в изграждането на добрия вкус и съхраняването на детството.

Последвайте издателство “Книгозавър” в Instagram и Facebook.

Тайният клуб на феите

“Тайният клуб на феите” с автор Ема Робъртс и илюстрации от Мира Мирославова и Раахат Кадуджи е първата книга на издателство “Книгозавър”.


Защо избрахме тази книга?
Изборът на “Тайният клуб на феите” не е никак случаен. Книгата помества в себе си няколко основни качества, които я направиха идеален старт за “Книгозавър”:

  • желанието ни е да издаваме качествени детски книги, които носят радост, фантазия, приключение и красота
  • рисунките са дело на талантливата Раахат Кадуджи и феноменалната българска илюстраторка Мира Мирославова – еталон за качество в художественото измерение на детските книги у нас и по света
  • фентъзи темата, която кара детското сърце да пее и да иска да изследва всяко кътче на този необятен нов свят, който книгата разгръща
  • игровият елемент в книгата, който изгражда вълнение по време на четене (децата печелят значки, научавайки тайните на феите)
  • и, разбира се, изненадата в края на книгата – когато детето вече е член на Тайния клуб на феите и получава своята награда – втора книжка с още горски тайни!

Разбира се, книгата първо премина през качествения контрол в нашия дом – синът ни Матей, който сподели: “Мамо, тази книга не ми харесва. Сега искам да има феи наистина, а знам, че ги няма. Но все пак нека отидем да ги потърсим в гората.” Това бе напълно убедително и ето – феите са тук!

Очаквайте книгозавърски новини за нови издания и много вълнуващи фрагменти от наличните ни книги! Последвайте издателството в Instagram и Facebook, за да вървим заедно по този вълнуващ път.